JVS Motoren

Website motoren

Manieren om je te vervoeren in de stad Groningen

2 min gelezen

Woon jij in Groningen of ben je hier om te genieten van de mooie tulpen? Leuk! Maar hoe kun je je nou het beste vervoeren door de stad en welke manieren zijn er allemaal? Lees hier manieren om je te vervoeren in de stad Groningen  

Met de taxi  

Je zou ervoor kunnen kiezen om met de taxi te gaan. In Groningen heb je verschillende taxi plaatsen waar je op een taxi kunt wachten. Taxi Groningen Brengt je overal heen in de binnenstad, zodat je niet hoeft te lopen. Overigens kan dit wel even duren vanwege de vele fietsers, maar daar kom ik zo op terug. Mocht je nou naar het vliedveld moeten, dan is daar een speciale Taxi Groningen Schiphol voor.  

Op de fiets  

Zoals net al aangegeven zou ik even terugkomen op de fietsen. Groningen is echt een fietsstad. Overal waar je gaat zie je ze. Je hebt zelf speciale stadsfietsen en abonnementen om een fiets te huren. Zo ben je altijd voorzien van een goede fiets met goede service. Mocht die namelijk kapot zijn, komt er gewoon een monteur bij je langs. Daar betaal je namelijk ook voor. Als toerist zijn er ook genoeg plekken om een fiets te huren. Fietsen in de stad is superhandig. Zo kun je overal tussendoor en ben je er sneller als met de auto.  

Lekker wandelen  

Waar je ook voor kunt kiezen is om lekker te wandelen. Ook lopen gaat prima in de binnenstad. Zo heb je genoeg voetpaden en leuke plekken om langs te wandelen. We hebben ook het vondelpark en Oosterpark waar je tussendoor lekker aan het water kan zitten. Wandelen hoeft dus helemaal niet saai te zijn!  

Met het OV  

Mocht je nou niet willen lopen of fietsen, vanwege bijvoorbeeld het weer kun je ook altijd nog kiezen voor het ov. In de binnenstad rijden verschillende bussen om je te brengen naar verschillende plekken.  Zo kun je met de bus van de ene kant van de stad naar de andere kant. Je kunt reizen met een ov-chipkaart of een kaartje kopen in de bus. Zo ben je voor 2 euro al aan de andere kant van de stad.