JVS Motoren

Website motoren

Belangrijke controles voor je bedrijfswagen

2 min gelezen

Bedrijfswagens zijn essentieel voor bedrijven die goederen leveren of personeel vervoeren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voertuigen in goede staat verkeren om de veiligheid en efficiëntie van het bedrijf te garanderen. Een van de belangrijkste controles voor een bedrijfswagen is het uitlezen van de auto.

Auto uitlezen

Het uitlezen van de auto is een belangrijke controle die ervoor zorgt dat je op de hoogte bent van eventuele problemen die kunnen optreden. Door de auto uit te lezen met een diagnoseapparaat, kunnen deze gegevens worden geanalyseerd en kan worden vastgesteld of er problemen zijn die moeten worden opgelost. De auto uitlezen kosten verschillen per bedrijfswagen garage.

Controleer regelmatig de bandenspanning

Een andere belangrijke controle is het regelmatig controleren van de bandenspanning. Dit kan het brandstofverbruik van het voertuig verbeteren en de levensduur van de banden verlengen. Controleer daarom de bandenspanning minstens één keer per maand en zorg ervoor dat deze overeenkomt met de aanbevelingen van de fabrikant.

Controleer het oliepeil en de oliekwaliteit

Een ander belangrijk aandachtspunt is het controleren van het oliepeil en de oliekwaliteit. Regelmatig onderhoud van de olie kan helpen de levensduur van de motor te verlengen. Het is belangrijk om het oliepeil minstens één keer per maand te controleren en indien nodig bij te vullen.

Controleer de remmen

Het regelmatig controleren van de remmen van de auto is ook een belangrijke veiligheidsmaatregel. Het is belangrijk om de remmen minstens één keer per jaar te laten controleren door een professional. Daarnaast is het belangrijk om te luisteren naar eventuele vreemde geluiden of trillingen tijdens het remmen.

Bedrijfswagens zijn een belangrijk onderdeel van het succes van een bedrijf. Om ervoor te zorgen dat deze voertuigen in goede staat verkeren, is het belangrijk om regelmatig controles uit te voeren, zoals het uitlezen van de auto, het controleren van de bandenspanning, het controleren van het oliepeil en de oliekwaliteit en het controleren van de remmen. Door deze controles uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je bedrijfswagen veilig en efficiënt blijft rijden.