JVS Motoren

Website motoren

Wat je moet weten over Harley Davidson occasions

3 min gelezen

Bij stipt is Harley Davidson één van de bekendste motormerken ter wereld. Het uiterlijk van de motoren zorgt bij veel motorrijders voor een sneller kloppend hart. Echter zijn de motoren niet heel erg goedkoop en kiezen veel mensen er daarom ook voor om te kijken naar Harley Davidson occasions om te kopen. Net als bij Harley Davidson occasions en andere motoren is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Belangrijk is het om dat altijd te doen voordat je over gaat tot de verkoop. Dat geldt bij een Harley Davidson, maar natuurlijk bij iedere motor.

In deze blog gaan we het hebben over wat je moet weten over Harley Davidson en Harley Davidson occasions. De tips kun je uiteraard ook toepassen bij het kopen van een andere motor.

Over Harley Davidson

In 1903 is het allemaal begonnen. Vier jongemannen in een kleine schuur in Milwaukee, Wisconsin startte een bedrijfje dat zich zou verspreiden over verschillende geografische gebieden en generaties. Nog gedacht dat Harley Davidson zou uitgroeien tot een transportrevolutie en een motorcultuur. Harley-Davidson is één van de meest herkende en gerespecteerde merken in de wereld. Alleen wat maakt een Harley Davidson nu zo speciaal? Aan het geluid van de motor kun je al horen dat het een Harley is. Hoewel het gedempt of versterkt kan worden afhankelijk van de afstelling van de uitlaatpijp, ligt de basis ervan in het motorontwerp. Het is uniek en door de echte liefhebbers uit duizenden te herkennen.

Een Harley gaat lang mee

Een hele goede reden om een Harley Davidson tweedehands motor te kopen is omdat de motoren heel lang mee gaan. Het merk komt uit 1903 en bestaat nog steeds, doordat onder andere de fabrikant zijn logistiek op orde heeft en motoren dus lang meegaan. Er is een uitgebreid netwerk van dealers en bikers kunnen hun motor terug naar de fabriek sturen voor reparatie. Doordat de motoren zo populair zijn, zijn overal reserveonderdelen te vinden. Handig, voor als je aan je tweedehands motor wilt sleutelen. De motorfietsen zijn zo ontworpen dat ze aanpasbaar zijn, dankzij hun lange geschiedenis en de strategie van het merk om het eenvoudig te maken voor rijders.

Tips voor Harley Davidson occasion kopen

Zoals je net kon lezen is het grote voordeel van een Harley Davidson dat het lang mee gaat en je er daardoor ook veel plezier mee kunt ervaren. Echter is het wel belangrijk om op een aantal punten te letten als je een tweedehands motor gaat kopen. Bekijk altijd eerst de uiterlijke staat van een motor. Hoe ziet het er op het eerste oog en in het echt uit? Doorleeft en niet vaak schoongemaakt? Niet kopen! 

Controleer ook altijd de banden. Bekijk goed het loopvlak en de wangen van de banden. Een scheef afgesleten profiel kan duiden op een slechte uitlijning van het frame, de voorvork of achterbrug. Oftewel, er kan iets goed scheef zijn, bijvoorbeeld door een val of ongeluk. Controleer ook de leeftijd van een band door de DOT-code op te zoeken. Naast die 2 hele belangrijke punten, dus uiterlijk en de banden zijn deze dingen ook nog belangrijk om bij langs te lopen: 

– Remmen controleren
– Tank
– Koppeling
– Kilometerstand
– De olie
– Verlichting
– Kettingset
– Vering

Vergeet tot slot nooit om een proefrit te doen op de motor. Ongeacht wat voor motor je gaat kopen. Dan ervaar je past echt of het een motor is die bij je past en wilt kopen. Wij wensen je in elk geval veel succes met de aankoop van je Harley Davidson en mocht dat hem toch niet worden, dan met een andere motor.