JVS Motoren

Website motoren

De juiste helm voor elk moment

2 min gelezen
motorhelm

Op de motor heb je een helm nodig. Dat wist je natuurlijk al. Welke motorhelm voor jou geschikt is, kan ook nog per moment verschillen. Sommige helmen zijn goed voor offroad ritjes, andere weer voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Wie liever een helm heeft die van meerdere markten thuis is, kiest voor een systeemhelm. We vertellen je meer over de verschillende soorten helmen die er bestaan en wanneer ze handig zijn voor op de motor.

Systeemhelm

Een systeemhelm combineert dus meerdere helmen. Je kunt de systeemhelm namelijk zowel dicht als geopend dragen. Een dichte helm biedt meer veiligheid, omdat je hele hoofd en gezicht afgesloten zijn. Maar soms rijd je op veiligere stukken en vind je het misschien wel lekker om de zon in je gezicht te hebben. Dan kun je de systeemhelm ook geopend dragen. Daarom is de systeemhelm zo handig: je bepaalt op elk moment wat je van de helm nodig hebt. Je hoeft dus niet voor vertrek een keuze te maken.

Integraalhelm

Voor je dagelijkse ritjes over de snelweg is een integraalhelm het meest verstandig. Dit is de meest veilige optie voor een motorhelm. Dat komt omdat de integraalhelm volledig gesloten is. Je gezicht en je hoofd zijn daardoor veilig in de integraalhelm. Net als bij een gesloten systeemhelm dus. Een integraalhelm kan enkel gesloten gedragen worden en neemt dan ook vrij veel ruimte in en is zwaar.

motorhelm

Andere helmen

Wil je liever een helm die altijd open is, dan kun je ook kiezen voor de jethelm. Deze lijkt op de crosshelm, omdat beide open zijn, maar is toch anders. Wat hier ook op lijkt is de allroad helm. Die is wat algemener geschikt voor verschillende routes en heeft ook een open voorzijde. Het verschil met een crosshelm is dat de allroad helm stiller is en een vizier heeft.