JVS Motoren

Website motoren

Wat te doen bij PTSS?

1 min gelezen
ptss

Je hebt een heftig trauma meegemaakt en nu heb je last van stressklachten. Dit wordt ook wel PTSS genoemd. Maar wat te doen bij PTSS? Je vindt een aantal goede tips in dit artikel.

1. Eet gezonde voeding

Op het moment dat je stress ervaart wil je waarschijnlijk het liefst een suikerrijke of vetrijke snack pakken. Dit helpt ook voor even, omdat je hersenen daarna geluksstofjes aanmaken. Een paar uur later krijg je echter een dip. Je voelt je moe en somber.

Het is daarom beter om juist te kiezen voor gezonde voeding op momenten dat je stress ervaart. Denk hierbij aan een stuk fruit of groenten. Zorg er ook voor dat je gedurende de dag voldoende en de juiste voeding eet. Zo krijg je wel alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, wat zeker bij stressklachten belangrijk is.

ptss

2. Doe iets leuks

Om jezelf even af te leiden van je klachten en even echt te ontspannen, is het aan te raden om regelmatig iets leuks te doen. Denk bijvoorbeeld aan een drankje doen met vrienden, naar de sauna gaan of een rondje fietsen.

3. Zoek steun

Sommige mensen verwerken alles het liefst alleen, maar steun is echt enorm belangrijk. Zeker bij PTSS kan dit je echt helpen. Praat eens met vrienden of familie over het trauma dat je hebt meegemaakt of zoek steun bij lotgenoten.