JVS Motoren

Website motoren

Chlamydia is de meest voorkomende soa

2 min gelezen
Soa test Eindhoven

Er zijn een heel aantal verschillende soorten soa’s die je zou kunnen oplopen bij het hebben van onbeschermde seks. Er is echter wel een aanzienlijk verschil in hoe vaak al deze verschillende soa’s in Nederland voorkomen. chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland. Mocht je onbeschermde seks hebben gehad en klachten ervaren dan is het goed om een bij Soa test Eindhoven langs te gaan om je te laten testen op onder andere chlamydia. Maar ook wanneer je geen klachten hebt kan het zo zijn dat je chlamydia hebt opgelopen en kun je je dus hiervoor laten testen. 

De klachten bij chlamydia 

Wanneer je chlamydia hebt opgelopen beginnen de klachten vaak niet gelijk maar pas na enkele weken. De meest voorkomende klachten bij zowel jongens als meisjes zijn afscheiding en pijn of een branderig gevoel bij het plassen. Mocht je daarnaast ook anale seks hebben gehad dan kan de chlamydia zich ook in de anus bevinden, waar je in dat geval op moet letten zijn klachten zoals jeuk en irritatie rond de anus. Zoals eerder benoemd kan het dus ook zijn dat je chlamydia hebt opgelopen en hier geen klachten van ondervindt, ook dan is het echter nog steeds belangrijk om je hiervoor te laten behandelen. 

Soa test Eindhoven

De behandeling van chlamydia 

Chlamydia is gelukkig een soa de relatief makkelijk te behandelen is, dit kan onder andere bij de huisarts maar dus ook bij een kliniek zoals soa test Eindhoven. Wanneer er is vastgesteld dat je chlamydia hebt zal hiervoor vervolgens een antibioticakuur worden voorgeschreven. Mocht je in de afgelopen maanden onveilige seks hebben gehad dan is het daarnaast ook belangrijk om iedereen in te lichten. Zo kunnen zij zich ook laten testen en een eventuele infectie behandelen.