JVS Motoren

Website motoren

Waarom zou je elektrisch rijden?

2 min gelezen
electrical vehicle

Elektrische auto’s zijn een nieuw opkomst en je ziet ze steeds vaker. Wil je nou wel eens weten waarom je zou kiezen voor een hybride of elektrische oude en welke je dan moet nemen. Lees hier waarom je elektrisch zou rijden? 

Scheelt in de kosten 

Natuurlijk is een van de voordelen dat elektrische en hybride auto’s beter zijn voor het milieu. Neem als voorbeeld de Toyota Proace electric. Dit is een volledige elektrische bestelwagen. De auto kan worden opgeladen bij een stopcontact en bij een snel lader. Het duurt overigens wel enige tijd voordat de auto is opgeladen. Bij een normaal stopcontact is dit 25 tot 33 uur en bij een snel lader ongeveer 7 uur. Dat is dus wel een degelijk verschil. Overigens kun je wel een snel lader bij je in de tuin krijgen. Uiteindelijk scheelt je dit natuurlijk een hoop in de kosten. Elektrisch lader is op jaarbasis zeker goedkoper dan benzine. Overigens kun je natuurlijk ook voor een sportieve elektrische auto gaan zoals een Tesla Model Y. 

Het rijdt lekker stil 

Nog een voordeel van elektrisch rijden is dat het een stuk stiller rijdt. Zo heb je op de snelweg geen last meer van herrie om je oren en kun je elkaar gewoon goed verstaan. Dit is natuurlijk een stuk fijner rijden. Hybride auto’s rijden over het algemeen stiller dan elektrische auto’s. 

Beter voor het milieu

Elektrisch rijden stoot 40% minder co2 uit dan benzine. Elektrisch rijden is dus een stuk beter voor het milieu. Een elektrische auto heeft geen uitlaat waar fijn stoffen of stikstofoxiden uitkomen en dus wordt onze luchtkwaliteit beter. Dit is dus niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Zo ademen we een stuk minder afvalstoffen in. 

Kies je nu voor hybride of elektrisch? 

Het voordeel van een hybride auto is dat je voor korte ritten stoom gebruik en dus niet extreem veel benzine nodig hebt en veel uitlaatstoffen hebt. Bij langere ritten gaat hij over op een zuinige benzinemotor. Als je dus vaak in drukke steden moet rijden is dit zeker heel handig, om zo niet onnodig veel te verbruiken. Mocht je veel langere stukken rijden op snelwegen kun je beter gaan voor een elektrische auto, deze is hiervoor weer voordeliger in verbruik.