JVS Motoren

Website motoren

De dagwaarde van je motor laten bepalen door experts

2 min gelezen
Dagwaarde motor

Wanneer je van plan bent om je motor te verkopen, is het handig om te weten hoeveel deze ongeveer waard is. Er zijn verschillende manieren om een inschatting te geven van de prijs van je motor, alhoewel deze altijd afhankelijk is van de staat van de tweewieler. Een paar krasjes of kleine roestplekken kunnen al snel een groot verschil maken. Anders dan de cataloguswaarde is de dagwaarde motor geen vast bedrag, maar meer een gemiddelde van wat verschillende mensen ervoor zouden bieden. Helemaal natte vingerwerk hoeft het ook niet te zijn: door je motor door verschillende experts te laten beoordelen, kun je een goede indicatie van de waarde krijgen.

Maak een toertocht langs verschillende motordealers

De cataloguswaarde van een motor is geen goede indicator van de dagwaarde. Immers: de cataloguswaarde is de nieuwprijs op het moment dat de motor uitgegeven werd. Deze waarde daalt al bij de eerste kilometer die op een motor gereden wordt. De dagwaarde kun je uitvinden door bijvoorbeeld met je motor langs te gaan bij een handelaar, om gewoon af te tasten wat hij ongeveer als waarde inschat. Wanneer je bij verschillende handelaren langsgaat, krijg je waarschijnlijk ook verschillende inschattingen van waarden te horen. Je kunt ervoor kiezen om je motor aan de handelaar met het hoogste bod te verkopen.

Een digitale toertocht over een online motorplatform

Online bestaan verschillende platforms waar ze op grote schaal je motor inkopen. Door informatie over je tweewieler up te loaden, krijgen veel verschillende handelaren jouw motor te zien, en kunnen ze een bod op je motor uitbrengen. Het voordeel hiervan is dat je niet met je motor langs verschillende handelaren hoeft, en je gelijk weet wat het hoogste handelaarsbod (die dus ongeveer gelijk staat aan de dagwaarde) op je motor is. Wanneer je van plan bent om hem voor dit bedrag te verkopen, heb je het bod al binnen. Zo wordt je motor voor de hoogste prijs verkopen een fluitje van een cent!