JVS Motoren

Website motoren

Waarmee houd je rekening bij de keuze van een elektrische fiets?

2 min gelezen

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets maar niet zo goed weet hoe dit aan te pakken kun je het beste eerst de nodige informatie erover opzoeken of aanvragen. Deze kun je online vinden maar ook in de winkel kun je terecht voor de nodige informatie.

Houd rekening met je budget

Seniorenfietsen

Als je een elektrische fiets wilt hebben is het zeker zaak dat je goed kijkt wat er allemaal te koop is. Een e-bike aanschaffen is niet goedkoop maar dan heb je ook wat. Het is wel zaak dat je ook een e-bike kiest die bij jou past. Als je een elektrische fiets wilt kopen heb je ook een grote keuze uit merken. Kijk goed wat de verschillen zijn en wat je het meeste aanstaat. Een e-bike is een aardige investering die niet iedereen in één keer kan betalen. Daarom kun je ook op afbetaling kopen. Dit betekent dat je de elektrische fiets leaset en in termijnen betaalt. Hoe duurder de e-bike is hoe meer termijnen je erover kunt doen en hoe hoger het maandbedrag is.

Kies de meest geschikte accu

Een e-bike heeft altijd een hulpmotor en een accu nodig om te kunnen functioneren. Deze bepalen mede de prijs. Als je ervoor kiest een accu te nemen die langer meegaat en waar je dus meer kilometers mee kunt maken zal deze ook duurder zijn dan eentje waarvan de actieradius kleiner is. Kijk daarom altijd goed naar voor type fietser je bent en wat voor tochten je wilt maken. Fiets je dagelijks korte stukjes, bijvoorbeeld naar je werk of school dan kun je veelal ook met een wat minder zware accu uit de voeten.

Neem ook je kindjes mee

Wil je een e-bike hebben waarop je ook je kindjes mee kunt meenemen? Kies dan voor een moederfiets. Trouwens ook prima geschikt voor vaders. Deze fiets heeft speciale kenmerken die het vervoer van kindjes makkelijker maakt. Zo zijn er nog andere modellen te koop die allemaal specifieke eigenschappen hebben. Als je er eentje gevonden hebt die perfect bij jou en je doel past is het verstandig om deze te kiezen.