JVS Motoren

Website motoren

Waarom de vergelijking van aov zo belangrijk is voor ZZP’ers

1 min gelezen
vergelijking aov

Je zat in loondienst en werkt nu voor jezelf? Gefeliciteerd! Dat is een grote stap. Het is ook een moeilijke stap, onder andere door het ontbreken van sociale vangnetten als een aov. De vergelijking van een aov voor ZZP’ers is een goede manier om je toch te verzekeren zonder de hoofdprijs te betalen.

Wat is aov?

Aov staat voor arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als je in loondienst werkt dan mag je bij arbeidsongeschiktheid bij de overheid aankloppen. Ben je echter zelfstandig ondernemer, dan mag dit niet. Je moet dat potje voor jezelf opbouwen of je verzekeren bij een particuliere partij. Dat kan, maar het is ook heel duur. Vergelijk daarom altijd de verschillende aanbieders om niet alleen de beste prijs maar ook de beste voorwaarden te vinden. Je wil natuurlijk niet onnodig betalen voor dingen die je nooit gaat gebruiken. Daarom zijn de voorwaarden minstens zo belangrijk als de prijs.

vergelijking aov

Zelf een potje opbouwen

Je kunt natuurlijk ook naast je verdiensten een rekening openen met een soort potje in geval van nood. Dat is echter wel het potje dat je voor alles moet gebruiken, dus ook je pensioen. Houd daar rekening mee in je financiën.