JVS Motoren

Website motoren

Alles over de inhoud van een Basic Safety Training

1 min gelezen

Wanneer je werkzaam bent op een schip is het essentieel om de juiste veiligheid te kunnen waarborgen. Daarom is een Basic Safety Training nodig; een training voor alle bemanning van een schip, zowel vaste bemanning als incidenteel en opstappers. Een Basic Safety Training van G4S is speciaal ontwikkelt voor bemanning op een schip en wordt gegeven door gespecialiseerde instructeurs. De training bestaat uit verschillende onderdelen die leren om zelfstandig te handelen in allerlei situaties.

Wat leer je met een Basic Safety Training?

Tijdens de 5-daagse Basic Safety Training leer je om zelfstandig te kunnen handelen in allerlei situaties die aan boord kunnen voorkomen. Het gaat over algemene veiligheid aan boord, maar ook over brandbestrijding en overleven in noodsituaties. Er komen verschillende basiselementen aan bod tijdens de Basic Safety Training, waaronder overleven op zee, brandbestrijding, calamiteit aan boord en medisch handelen. Verder krijg je ademluchtoefeningen aangeleerd. De cursus is zowel theoretisch als praktisch. Je krijgt veel belangrijke informatie maar daarnaast krijg je ook praktijkoefeningen. De cursus is niet alleen leerzaam, maar ook enorm plezierig. 

Het certificaat wordt overhandigt nadat de trainers de deelnemers tijdens de training observeren en bekwaam achten. De training is gecertificeerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Om deel te kunnen nemen aan Basic Safety Training van G4S dien je in het bezit te zijn van een geldige medische keuring (het Seafarer Medical Certificate). Met de Basic Safety Training leer je de basisvaardigheden voor de veiligheid van mensen aan boord, maar ook de brandveiligheid.