JVS Motoren

Website motoren

Hoe een snurkbeugel je kan helpen beter te slapen

2 min gelezen
snurkbeugel

Snurken kan een heel vervelend probleem zijn. Je valt niet alleen de mensen om je heen ermee lastig. Ook jijzelf kunt een slechte nachtrust hebben door het feit dat je snurkt. Daar wil je dus natuurlijk graag iets aan doen. Daarvoor is de snurkbeugel uitgevonden. Vroeger moest je overgeven aan het snurken en accepteren dat het erbij hoort maar dat is gelukkig verleden tijd.

snurkbeugel

Wat een snurkbeugel doet

De snurkbeugel draag je tijdens het slapen. Hiermee wordt je tong op zijn plek gehouden. Het dikker worden en verzakken van je tong is namelijk vaak de aanleiding voor het snurken. De tong zakt weg in je keel en zorgt ervoor dat je nog maar een heel nauwe opening hebt om doorheen te ademen. Dit zorgt ervoor dat je:

  • extra hard gaat proberen te ademen
  • een ronkend geluid uit je keel komt
  • je soms wakker wordt van gebrek aan lucht of van je eigen geluid

De snurkbeugel doet dus niet alleen je omgeving maar ook jezelf een plezier. Er zijn namelijk veel mensen die niet realiseren hoeveel last ze eigenlijk hebben van hun eigen gesnurk. Je kunt er wakker van worden en ook ademen is moeilijker. De snurkbeugel bevordert dus de nachtrust van jou en iedereen in je omgeving.

snurkbeugel

Een snurkbeugel kopen

Je kunt voor een snurkbeugel vaak bij je tandarts, mondhygiënist of orthodontist aankloppen. Dan moet je echter wel rekening houden met een iets hogere prijs dan als je het bij een commerciële partij vandaan haalt. Een snurkbeugel moet bovendien altijd op maat worden gemaakt.