JVS Motoren

Website motoren

Wat is een kolomboormachine?

2 min gelezen
1 gereedschap

Er zijn verschillende boormachines in de bouwsector en de kolomboormachine is er eentje van. Deze boormachine is bevestigd aan een kolom. En deze kolom biedt ondersteuning aan de boormachine.  Zo wordt het gemakkelijker om de boor stevig vast te houden waardoor je nauwkeurig en kaarsrecht kan gaan boren. Op de boormachine kunnen er verschillende zogeheten bitjes geplaatst worden. Dit zijn opzetstukjes die worden gebruikt om gaten te boren in verschillende materialen. Dit kan zo verwisseld worden want elk boor bit heeft een unieke vorm en unieke structuur. Het is belangrijk om een goede boor bit te kiezen, anders kom je niet door bepaalde materialen heen.

Gebruik van een hydraulische cilinder

Een hydraulische cilinder wordt gebruikt bij voor- en achterwaartse bewegingen van bijvoorbeeld een machine. Maar om een hydraulische cilinder te gebruiken zal er wel wat stappen tussen zitten. De hydraulische cilinder moet je bevestigen aan de machine of aan het object. Verbind de cilinder met de hydraulische pomp. Dan kun je hydraulische vloeistof tot het juiste niveau vullen. Nu kun je de druk opvoeren zodat de machine geleidelijk goed gaat lopen. Om de beweging geheel te stoppen moet je weer de druk in de pomp afnemen, zo kan je de machine weer netjes wegzetten, kijk wel goed op de veiligheidsprocedures van de cilinder.

Interesse in werken in de bouw

Als er interesse is om in de bouwsector te werken zijn er direct extreem veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Vaak denken mensen namelijk direct aan klussen en op de bouwplaats werken, maar het tegendeel is waar in de bouwsector. De bouwsector is namelijk erg goed vermengd met de logistieke sector. Hierdoor kun je volledig praktisch gaan werken of volledig op kantoor gaan werken. Maar doordat de lijn tussen de bouwsector en de logistieke sector zo nauw ligt, zal je dus ook een middenweg kunnen kiezen. Beide sectoren hebben veel verschillende banen dus je kunt bij beide sectoren eens kijken wat je daarna het meeste aanspreekt.