JVS Motoren

Website motoren

Handige tips bij het afsluiten van een motorverzekering

2 min gelezen

Het afsluiten van een motorverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Het gaat hierbij om de zogenaamde WA motorverzekering die je dekt bij alle schade die je een ander toebrengt in het verkeer. Daarnaast is een motor natuurlijk een kostbaar en dierbaar bezit dat je graag wilt beschermen tegen diefstal of schade. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips als je op zoek bent naar een goede motorverzekering. 

Vergelijk goed!

Een belangrijke tip bij het afsluiten van een motorverzekering is om goed te vergelijken. De premie die verschillende verzekeraars berekenen kan onderling erg verschillen. Als je niet vergelijkt, betaal je dus al snel teveel premie en dat is natuurlijk zonde. Deze tip geldt uiteraard niet alleen voor het afsluiten van een motorverzekering, maar voor verzekeringen in het algemeen. Motorverzekeringen vergelijken kun je eenvoudig en betrouwbaar doen via onder andere Vergelijkdirect.com. Via deze website kun je ook andere verzekeringen vergelijken, zoals autoverzekeringen, brommerverzekeringen en een verzekering voor je caravan.

Verschillende soorten verzekeringen

Net als bij autoverzekeringen, kun je bij een motorverzekering kiezen uit een WA verzekering, een WA+ verzekering en een All Risk verzekering. Zoals ik eerder al aangaf, dekt een WA verzekering de schade die je toebrengt bij derden. Deze verzekering wordt vaak gekozen voor motoren die ouder zijn dan 8 á 9 jaar. Voor motoren die wat jonger zijn wordt vaak gekozen voor een WA+ verzekering. Met een WA+ verzekering ben je extra beschermd, bijvoorbeeld bij diefstal of bij schade aan accessoires. Wil je helemaal geen risico nemen? Dan kun je gaan voor een All Risk verzekering. Deze verzekering wordt vaak gekozen voor relatief nieuwe motoren (vaak tot ongeveer drie jaar oud) en dekt ook vaak schade die door eigen schuld ontstaat. 

Wil je meer tips over het afsluiten van een motorverzekering of ben je opzoek naar een goede en goedkope motorverzekering? Neem dan eens een kijkje op Vergelijkdirect.com.