JVS Motoren

Website motoren

Bak eindelijk eens échte pizza’s in een italiaanse pizzaoven

1 min gelezen
italiaanse pizzaoven

Hoe wij in Nederland pizza eten, daar zouden sommige Italianen zich voor schamen. We gooien onze pizza in een standaard oven en vriezen deze daarvoor ook nog even lekker in. Pizza echt lekker maken kan eigenlijk alleen in een italiaanse pizzaoven.

Wat is een italiaanse pizzaoven?

Het grote verschil tussen een Italiaanse pizza oven en een normale oven is het vuur. Een echte Italiaanse pizza oven brandt op hout. Daarnaast worden echte Italiaanse pizza’s direct op de stenen vloer van de oven gebakken, daar zijn geen roosters of bakplaten mee gemoeid! Voordat je de steenoven pizza’s kunt afbakken moet de oven goed zijn opgestookt. Alleen dan krijg je de typische, krokante korst zonder dat het beleg overgaar wordt.

italiaanse pizzaoven

Hoe het werkt

De meeste pizza ovens hebben een koepel waar de warmte doorheen circuleert. Pizza’s garen door de circulatie van warme lucht. Een echte Italiaanse pizza oven heeft een lage koepel. Een pizza oven met een lage koepel is perfect om pizza of focaccia klaar te maken, maar ook andere gerechten zoals lasagne. Je kunt er werkelijk van alles mee. Dus heb jij een plekje in de tuin voor een pizzaoven? Stap dan nu over en bak nooit meer zo’n smerige diepvriespizza af.