JVS Motoren

Website motoren

Hoe werkt een luchtballon?

1 min gelezen
luchtballon

Je ziet ze af en toe in de verte en heel soms van dichtbij, een luchtballon is toch wel kenmerkend voor het reizen door de lucht. Je zweeft eigenlijk met een grote ballon door de lucht en kan op deze manier voor hele leuke ervaringen zorgen. Het vergt af en toe wel wat durf, maar over het algemeen zijn deze tripjes zeer veilig. Veel mensen vragen zich af hoe de luchtballon precies werkt en in dit artikel lichten we dit kort toe.

Hoe zweef je door de lucht?

Het is al bekend dat warmte de lucht doet stijgen. Dit is ook de techniek achter de luchtballon want de warme lucht stijgt op binnen de ballon en zorgt ervoor dat deze de lucht in gaat. Je ziet vaak een grote brander die voor de warme lucht zorgt. Op die manier gaat de ballon zweven en kan jij fijn door de lucht zweven.

Wie bestuurt de luchtballon?

Er is altijd een ervaren vaarder aan boord die ervoor zorgt dat jij je niet druk hoeft te maken over de reis. Deze bestuurt de luchtballon en heeft zeer veel ervaring zodat de reis veilig verloopt. Je kunt dus gereed maken voor een mooie reis door de lucht.

Meer verhalen