JVS Motoren

Website motoren

Problemen met de schildklier

2 min gelezen
schildklier testen

Wanneer je problemen met de schildklier hebt, kan de functie van de schildklier verstoord raken. Vaak werkt de schildklier juist te snel of te langzaam, een te traag werkende schildklier kan zorgen voor een vertraging van  geestelijke en lichamelijke processen. Gelukkig kun je door  een schildklier testen de problemen ontdekken voordat ze erger worden en grotere schade aanrichten, de schildklier is een belangrijke klier in de halsstreek. Wanneer je slikt kun je de schildklier goed voelen. 

schildklier testen

Transport van stoffen

De schildklier kan bepaalde chemische stoffen produceren of transporteren, ondanks de geringe afmeting is het een belangrijk orgaan van het lichaam. Hij zorgt ervoor dat stofwisselingsprocessen goed functioneren en voor de groei, hier geeft de schildklier een bepaald hormoon voor af. Ontstaat er een kwaadaardig gezwel dan heeft men het over schildklierkanker, hierbij is het mogelijk dat de cellen uitzaaien naar de rest van het lichaam. Bij een schildklier testen kom je er achter of er problemen zijn, en ben je ernstige problemen voor.

Nakijken van de schildklier

Een schildklier testen kun je op verschillende manieren laten doen, door te kijken naar de schildklier tijdens het slikken kan een arts al snel zien hoe deze functioneert. Ook het luisteren ernaar kan nuttig zijn, door een bloedonderzoek kan de functie goed worden beoordeeld. Hierbij wordt er in de meeste gevallen bekeken of je een te snelwerkende of traag werkende schildklier hebt. Wanneer je het vermoeden hebt, dat er iets mis is met de schildklier kun je op de website bloedwaardentest.nl meer informatie vinden.