JVS Motoren

Website motoren

Een groot scala aan type magazijnstellingen

2 min gelezen

De meeste bedrijven, winkels en fabrieken hebben te maken met de opslag van hun producten. Dit betekent dat ze een magazijn moeten hebben, waar vaak meer dan één magazijnstelling is en er een regeling is van wat waar staat. Het is dan ook niet gek dat er meerdere soorten stellingen en rekken op de markt zijn. Er zijn veel verschillende soorten magazijnstellingen, zoals draagarmstellingen, palletstellingen en draadrekken. Daarnaast zijn er ook verstelbare rekken, die toepasbaar zijn voor de opslag van een grote variatie van items. In deze tekst zal ik kort benoemen waarvoor bepaalde types stellingen worden gebruikt, waarna jij zelf beter onderzoek kan doen.

Welke stelling voor welke artikelen

Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte en de specifieke opslag behoeften van het bedrijf bij het kopen van een stelling. Het is ook belangrijk om te denken over draagvermogen van het rek, het aantal benodigde planken en het gemak van montage en installatie. Draagarmstellingen zijn ideaal voor het opbergen van lange artikelen, zoals hout, buizen en plaatwerk, omdat de artikelen horizontaal en gemakkelijk toegankelijk kunnen worden opgeslagen. Palletstellingen worden gebruikt in magazijnen en fabrieken om zware artikelen op te slaan, zoals grote dozen of apparatuur. Draadrekken worden vaak gebruikt in winkelomgevingen om producten uit te stallen en in huizen voor opslag van kleinere items.

Jouw stelling aanpassen aan een veranderend assortiment

Een ander type stelling is de grootvakstelling. Dit is een type stelling die aanpasbaar is en dus flexibel is in zijn gebruik. Grootvakstellingen zijn er in verschillende uitvoeringen, enkel- of dubbelzijdig, met verstelbare of vaste legborden en in verschillende diepte- en breedtematen. Dit is hetgene waardoor ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf of organisatie, waardoor maximale opslagcapaciteit mogelijk is en tegelijkertijd het gebruik van de ruimte wordt geoptimaliseerd. Op deze manier kan je ook bij een bedrijf met een veranderend assortiment zorgen dat jouw stellingen de opslag van de producten kan garanderen.