JVS Motoren

Website motoren

Veiligheidstips voor motor rijden in de nacht

2 min gelezen

Twee grote voordelen van nachtrijden zijn veel lagere temperaturen en minder drukke wegen. Een van de belangrijkste aspecten van ’s nachts rijden met de motor rijden is voldoende licht hebben om anderen in het donker te zien of gezien te worden. Om jezelf goed in te denken, denk aan het afsluiten van de juiste motorverzekering!

De verlichting van de weg voor ons komt uit de koplampen van onze motorfiets. De meeste moderne motors worden geleverd met een hoge verlichtingsconfiguratie, die redelijk goed licht geeft op de rijbaan.

Sommige motors die niet zijn ontworpen om te cruisen, kunnen met een gemiddeld licht komen. Als je ’s nachts veel op een motor gaat rijden, kun je overwegen jouw koplamp te upgraden zodat je deze gemakkelijker kunt zien.

Tegenwoordig is extra verlichting op een fiets gebruikelijk en een goed idee. Veel rijders voegen LED’s, extra looplichten, neonsticks en meer toe. De beste praktijk is om jezelf in het donker zichtbaar te houden. Het dragen van donker gekleurde rijuitrusting is absoluut stijlvol, maar verhoogt het risico onzichtbaar te zijn op de weg.

Gebruik hulplicht voor extra zichtbaarheid

Dus kies hier opnieuw jouw rijuitrusting verstandig. De beste manier om jouw zichtbaarheid als motorrijder te vergroten, is door hulplicht te gebruiken om anderen op jouw aanwezigheid te wijzen.

Deze lichten zorgen er meestal voor dat bestuurders geleidelijk afremmen zonder te weten wat hen te wachten staat. Een goedkoper idee is om prismatische of reflecterende banden te gebruiken die gemakkelijk licht reflecteren en andere bestuurders helpen u op veilige afstand te identificeren.

Het gebruik van reflecterende tape is geweldig, maar houd er voordat je dat doet rekening mee dat de kleurcodering een speciale betekenis heeft. De specificaties zijn dat de achterkant van jouw voertuig of motorrijder Rood, Amber voor de zijkanten en “Wit” voor de voorkant moet zijn.

Gebruik een goede helm

Volg deze regels zodat andere chauffeurs weten of je naar hen toe of van hen af ​​gaat. Voor veilig rijden in de nacht hebben we onze helm nodig om een ​​helder, schoon en een krasvrij vizier te hebben. Het is een goed idee om een ​​pluisvrije doek te dragen, bij voorkeur een microvezeldoek om onze vizieren schoon te houden, samen met enkele reinigingsoplossingen of zelfs gewoon water om ons vizier te reinigen wanneer ze vuil of wazig worden.

Vergeet niet dat het meest gevaarlijke ding op de wegen onoplettendste bestuurders zijn. Hoe slecht ze overdag ook zijn, ze zijn ’s nachts nog erger. Dus, de regel is dat niemand je laat opletten. En geef jezelf voldoende stopafstand in geval van een ongeluk voor je.

Dus wees veilig en geniet van koeler weer en lichter verkeer tijdens het rijden ’s nachts. Wees veilig en rij veilig!