JVS Motoren

Website motoren

Welke velgen passen bij mijn Volkswagen Golf?

2 min gelezen

Een Volkswagen Golf is een auto die je regelmatig terug ziet op straat. Het staat bekend als een goede auto voor een betaalbare prijs. En om de paar jaar verschijnt er weer een nieuw model met nieuwe kenmerken, waarbij het laatste model de Golf 8 is. En ook al is de Golf een veel verkochte auto, toch is er redelijk wat onderscheid tussen de auto’s op straat. Onder andere door de vele kenmerken op de auto die je kan aanpassen naar je eigen wensen, zoals bijvoorbeeld de Volkswagen Golf velgen. Het is manier om jezelf uiten en om je Golf een nieuwe uitstraling te geven.

Waarom zijn de juiste velgen voor een Volkswagen Golf belangrijk?

Het belangrijkste is natuurlijk veiligheid en betrouwbaarheid. En daarom is het handig als je Volkswagen Golf velgen hebt die orgineel zijn. Het voordeel daarvan is dat het gemaakt is voor de Golf en dus ook rekening houd met de prestaties van de auto. Dit zorgt weer voor een goede wegligging en minder onderhoud. Op de lange termijn bespaard dit ook geld want een goede wegligging zorgt namelijk ook voor minder verbruik. En alle beetjes bij elkaar opgeteld maken een leuk verschil onderaan de streep.

Welke soorten velgen zijn er?

Je hebt metalen velgen en velgen van chroom, maar de meest gebruikte velgen zijn lichtmetalen velgen. Ook velgen van chroom gebruiken lichtmetalen velgen als basis. Daarnaast heb je namaak velgen en originele velgen. Waarbij de namaak velgen op een andere manier worden gemaakt, omdat ze vanuit de basis op meerdere auto’s moeten kunnen passen. Originele Volkswagen Golf velgen zijn standaard van goede kwaliteit en specifiek gemaakt voor een Golf. Een namaak velg is dus goedkoper, maar een origineel bespaart weer geld op de langere termijn. Daarnaast heb je bij Volkswagen Golf velgen een ruime keus, het komt dus eigenlijk neer op smaak. Waar hou je van, wat past bij jou en waar zie je jezelf mee rijden?